© 2019. Saufert Gyula - Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi Rendelő  Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48. Tel: +36 26 332-450, +36 30 9241-520

IMPRESSZUM

Adatkezelési tájékoztató  Állatorvos Pilisvörösvár | Állatortopédia | Pilisvörösvári állatorvos

Tudásanyag

Kisfaludy u. 48. | Telefon: +36 26 332-450 | Állatorvosi ügyelet : +36 30 9241-520

Ligeti Állatorvosi Rendelő Pilisvörösvár - Állatorvos Pilisvörösvár Pilisvörösvári Ligeti Állaorvosi Rendelő - Kutyaozmetika - Állateledel bolt - Állatorvos Pilisvörösvár

ÁLLATORVOSI RENDELŐ

BEMUTATKOZÁS

SZOLGÁLTATÁSOK

GALÉRIA

KUTYAKOZMETIKA

ÁLLATELEDEL BOLT

KAPCSOLAT


ÜGYELET

Így műtünk mi - Műtét a Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi rendelőben

Azt kell mondjuk, hogy igen, van nálunk jóval olcsóbb hely. Igaz ott nincs műtő, nem sterilek a körülmények, nincs szőrnyírás, izolálás és steril gumikesztyű sem . Fölösleges luxus az altatógép és őrzőmonitor, és az erek leégetésére sem használnak kautert-talán majd a vérzés is eláll.... Van viszont a feloszlott TSZ-ből származó ingyenfonal a szarvasmarháktól (jó vastag még a macskába is ez megy), használt szikepenge és a legolcsóbb altatószer.


És mi a Ligeti Állatorvosi Rendelőben mennyiért ivartalanítunk?

Nőstény macska 15500 Ft, nőstény kutya testtömegtől és az ivartalanítás módjától függően (csak petefészek vagy méh és petefészek eltávolítás) 20-30000 ft között van. És hogy ezért mit és hogyan csinálunk azt alább lehet megtekinteni. Mindenki döntse el maga, hogy mennyit ér a kedvence!


Műtét előkészítése:

intubálás( a légcsőbe helyezhető csövön keresztül kapja a kutya az oxigént és az altatógázt).

A képen az altatógéphez térő csövek, a háttérben az oxigén generátor látható.

Jelenleg az altatógéppel történő műtéti altatás a legbiztonságosabb.vonni, és - amennyiben még nincs - az ebeket elektronikus azonosító transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochippel) a tulajdonos költségére meg kell jelölni. A megfigyelés megszüntetésével egy időben az érvényes veszettség elleni védőoltással nem rendelkező eb veszettség elleni beoltását el kell rendelni. Az oltatási kötelezettség elmulasztásakor az állat tartójával szemben bírság is kiszabható.
Kedves Állattartó!


Fóleg a tavaszi időszakban gyakran kérdeznek minket az ivartalanítás árairól, és miután megtudják már teszik is le a telefont. Talán nálunk kiugróan magas ez az összeg? Vagy van ahol lényegesen olcsóbban meg lehet korrektül csinálni egy hasűri műtétet?

A műtéti terület előkészítése: szőrnyírás majd fertőtlenítőszeres borotválás után több alkalommal végzünk fertőtlenítést a sterilitás érdekében.

műtéti terület előkészítése: szőrnyírás majd fertőtlenítőszeres borotválás

Steril eszközkészlet, elektrokauter


A műszereket minden esetben közvetlenül a műtét előtt vesszük elő a hőlégsterilizátorból. Fent a műtéti vérzéscsillapítás elengedhetetlen eszköze az elektrokauter.

Steril eszközkészlet, elektrokauter a Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi rendelőben

A sterilitás érdekében steril műtéti fóliával takarjuk le a pácienst.

Háttérben az altatógép és a műtét alatt folyamatosan csepegő infúzió.

Elkezdődik a műtét.

A képen jobb oldalon felül az őrzőmonitor látható, mellyel folyamatosan nyomon tudjuk követni a beteg paramétereit (hőmérséklet, szívverés, légzés, vér oxigén telítettsége, vérnyomás)

Műtét a Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi rendelőben Műtét a Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi rendelőben

Műtét után a seb védelme érdekében varratszedésig gallért vagy kutyaruhát kap a páciens.


Műtét után a seb védelme érdekében varratszedésig gallért vagy kutyaruhát kap a páciens.

FIGYELEM!

Műtétet-kedvence biztonsága érdekében- csak olyan helyen végeztessen, ahol megfelelő felszereltséggel rendelkeznek (steril műtő, altatógép, őrzőmonitor, elektrokauter)

Áraink az átalgos állatorvosi árakat tükrözik, de nem tudunk árban versenyezni a műtő, és minden egyéb biztonságot garantáló felszerelés nélkül dolgozó kollégákkal szemben!AKCIÓ

Legnépszerűbb cikkeink: