© 2019. Saufert Gyula - Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi Rendelő  Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48. Tel: +36 26 332-450, +36 30 9241-520

IMPRESSZUM

Adatkezelési tájékoztató  Állatorvos Pilisvörösvár | Állatortopédia | Pilisvörösvári állatorvos

Tudásanyag

Kisfaludy u. 48. | Telefon: +36 26 332-450 | Állatorvosi ügyelet : +36 30 9241-520

Ligeti Állatorvosi Rendelő Pilisvörösvár - Állatorvos Pilisvörösvár Pilisvörösvári Ligeti Állaorvosi Rendelő - Kutyaozmetika - Állateledel bolt - Állatorvos Pilisvörösvár

ÁLLATORVOSI RENDELŐ

BEMUTATKOZÁS

SZOLGÁLTATÁSOK

GALÉRIA

KUTYAKOZMETIKA

ÁLLATELEDEL BOLT

KAPCSOLAT


ÜGYELET

Kötelező a kutyák mikrochipes megjelölése

Kötelező a kutyák mikrochipes megjelölése


A kutyák mikrocsipes megjelölése a kutya korától, fajtájától, hasznosítási módjától függetlenül minden esetben KÖTELEZŐ. Az állatorvosok veszettség ellen csak csippel megjelölt kutyát olthatnak.

Az egyedi azonosítás segítségünkre lehet az elveszett kutyák haza juttatásához, a tulajdonjog igazolásához, elengedhetetlen a tenyésztéshez, és bizonyos egészségügyi előírások is szükségessé teszik. A mikrochipre utazás során is feltétlen szükség van, ugyanis az Európai Unió országaiba utazó állatok azonosításához az állatútlevél mellett kötelező a mikrochip megléte is. (Ez a kötelezettség a kutyák mellett macskákra és vadászgörényekre is érvényes.)

A tetoválással ellentétben a mikrochip behelyezése minimális fájdalmat okoz a kutyának, és a benne tárolt azonosító szám kutya élete végéig tökéletes minőségben leolvasható egy arra alkalmas eszköz segítségével.

A kb. rizsszemnyi méretű, szövetbarát üvegből készült, elektronikus állatazonosító eszközt egy tűszúrással ültetjük be a kutya bőre alá, rendszerint a nyak bal oldalára. A beavatkozás gyors és nem jár nagyobb fájdalommal, mint egy közönséges oltás. A mikrochip nem tartalmaz egyebet, mint egy kis szénszálat, amibe egy 15 jegyű számot kódoltak. Ezt a számsort hozzárendelik az állat és a tulajdonos adataihoz, majd felvezetik egy központi nyilvántartó rendszerbe.

A Magyar Állatorvosi Kamara kisállat nyilvántartó rendszerébe bármelyik állatorvos az interneten keresztül tud chipszámot felvinni, illetve onnan adatot lekérdezni. A beültető állatorvos köteles a rendszerbe minden kedvtelésből tartott, chipezett állatot a beültetést követő 10 napon belül internetes úton regisztrálni. A rendszer mindenki számára hozzáférhető a www.petvetdata.hu oldalon, de a nyilvános adatok mindössze a kutya nevét, fajtáját és chipszámát tartalmazzák, ami elegendő arra, hogy tudjuk, hogy a keresett kutya szerepel a kisállat nyilvántartásban. Az oldalra adatokat bevinni és azokat részletesen lekérdezni, módosítani csak az állatorvosok tudnak. Nagyon fontos, hogy a tulajdonosok figyeljenek oda arra is, hogy élő telefonszám szerepeljen a nyilvántartásban. Egy mikrochippel rendelkező, megfelelően regisztrált kutya a megtalálást követően percek alatt visszajuttatható a gazdájához!


Mikrocsip információk-Ligeti állatorvosi rendelő

  
Leolvasás-Ligeti állatorvosi rendelőben

Chipbehelyezés-Ligeti állatorvosi rendelő

Mikrocsip-Ligeti állatorvosi rendelő

Csak ekkora egy mikrocsip?

Az egységes európai állatútlevél - Ligeti állatorvos

Petvetdata-állatorvosi nyilvántartó rendszer

Petvetdata-állatorvosi nyilvántartó rendszer

Petvetdata-állatorvosi nyilvántartó rendszer

Az adatokat a www.petvetdata.hu rendszerben kell regisztrálni


Dr. Saufert Gyula
Ligeti Állatorvosi Rendelő PilisvörösvárAKCIÓ