© 2019. Saufert Gyula - Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi Rendelő  Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48. Tel: +36 26 332-450, +36 30 9241-520

IMPRESSZUM

Adatkezelési tájékoztató  Állatorvos Pilisvörösvár | Állatortopédia | Pilisvörösvári állatorvos

Tudásanyag

Kisfaludy u. 48. | Telefon: +36 26 332-450 | Állatorvosi ügyelet : +36 30 9241-520

Ligeti Állatorvosi Rendelő Pilisvörösvár - Állatorvos Pilisvörösvár Pilisvörösvári Ligeti Állaorvosi Rendelő - Kutyaozmetika - Állateledel bolt - Állatorvos Pilisvörösvár

ÁLLATORVOSI RENDELŐ

BEMUTATKOZÁS

SZOLGÁLTATÁSOK

GALÉRIA

KUTYAKOZMETIKA

ÁLLATELEDEL BOLT

KAPCSOLAT


ÜGYELET

Állatorvosi rendelő - röntgen

Röntgen diagnosztika
A Fujifilm Prima T2 (balra lent a hívó, középen a számítógép és billentyűzet, felül a kíváló felbontású monitor)


Röntgenfilm néző azállatorvosi rendelő kezelőjében Pilisvörösváron Macska-egész tesz felvétel (LL irány)

Kedves Állattartó!


Egy páciens megbetegedése esetén gyakran kerül sor röntgen vizsgálat elvégzésére.  Ez a  mellkas  - a tüdő és részben a szív - egyik legjobb viszgáló eszköze, a hasüregi problémák nagy részénél,- daganatok, szervek eltérő alakjának és méretének meghatározásában, a lenyelt idegen testek natív és kontrasztos vizsgálatában -  kiemelkedő jelentőségü diagnosztikai eljárás. A csontelváltozások - törések, porcleválás, repedés, genetikai elváltozások  -     a legjobban röntgen vizsgálattal mutathatók ki (illetve a nagyon költséges CT és MR vizsgálatokkal).

Állatorvosi röntgen

Rendelőnkben eddig is jó eredménnyel használtuk nagy frekvenciás röntgengépünket, a filmeket automata hívóval hívtuk elő és röntgenfilm nézőn értékeltük ki.  Mostantól azonban ebben is új korszakot nyitottunk, hiszen az előhívást ezentúl digitális előhívó rendszerrel végezzük, tehát nincs szükség többé hagyományos röntgen filmre, sötétkamrára, hívó és fixír folyadékra, ami minden előnye mellett nem utolsó sorban jelentős környezetvédelmi előrelépés!

A készülékkel a hagyományos módon röntgenezünk egy speciális kazettára, melyet a digitális hívó kevesebb mint 1 perc alatt előhív, és az így kapott képet egy kíváló felbontású monitoron tudjuk értékelni, igény szerint továbbküldeni specialistának vagy a gazdinak minőség romlás nélkül. Az eddigi tapasztalatok alapján a kép felbontása, értékelhetősége, kontrasztja messze a hagyományos módszer felett van, így a diagnózis biztosabb, a kisebb elváltozások is tetten érhetők.                                                                    


Állatorvosi röntgen digitális előhívó rendszerrel

Választásunk a világ legjobb digitális előhívó rendszerére esett: a Fujifilm Prima T2-re , mert a legjobb képminőséget adja, 400000 (!) felvétel előhívására alkalmas, az elkészült kép manipulálható, szerkeszthető és különböző szoftveres mérésekre is lehetőség van.

Ajex nagyfrekvenciás röntgenkészülékAKCIÓ

Legnépszerűbb cikkeink: