© 2019. Saufert Gyula - Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi Rendelő  Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48. Tel: +36 26 332-450, +36 30 9241-520

IMPRESSZUM

Adatkezelési tájékoztató  Állatorvos Pilisvörösvár | Állatortopédia | Pilisvörösvári állatorvos

Tudásanyag

Kisfaludy u. 48. | Telefon: +36 26 332-450 | Állatorvosi ügyelet : +36 30 9241-520

Ligeti Állatorvosi Rendelő Pilisvörösvár - Állatorvos Pilisvörösvár Pilisvörösvári Ligeti Állaorvosi Rendelő - Kutyaozmetika - Állateledel bolt - Állatorvos Pilisvörösvár

ÁLLATORVOSI RENDELŐ

BEMUTATKOZÁS

SZOLGÁLTATÁSOK

GALÉRIA

KUTYAKOZMETIKA

ÁLLATELEDEL BOLT

KAPCSOLAT


ÜGYELET

Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?   

Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?  1. Vedd fel a cicát és fektesd a bal karodra, mintha kisbabát dajkálnál. A  jobb mutató- és hüvelykujjaddal gyengéden nyomd meg kétoldalt a cica pofiját és amikor kinyitja a száját, a tenyeredben lévo tablettát dobd a szájába. Hagyd, hogy a cica becsukja a száját és nyeljen.

2. Vedd fel a tablettát a padlóról és a cicát a hevero mögül. Fektesd a cicát a bal karodra és ismételd meg a muveletet.

3. Dobd el az átázott tablettát és hozd vissza a cicát a hálószobából.

4. Nyomj ki másik tablettát a fóliából, a bal karodban tartott cica elso mancsait balkézzel fogd szorosan. Feszítsd szét a száját és jobb

mutatóujjaddal lökd le a tablettát a torkán.Fogd be a száját és számolj tizig.

5. Vedd ki az akváriumból a tablettát és a gardróbból a cicát. Hívd be a párodat a kertbol.

6. Térdelj le a padlóra, a cicát tartsd szorosan a térded között és fogd le a mancsait. Ne törodj a morgással. A párod fogja meg szorosan egyik kezével  a cica fejét, a másik kezében levö vonalzót tegye a szájába és csúsztassa le rajta a tablettát majd masszirozza a cica torkát.

7. Szedd le a cicát a függönyrudról és vegyél elo másik tablettát. Ne feledd, hogy új vonalzót és függönyt kell venned. Szedd össze az eltört nippet, késöbb majd megragasztod.

8. Bugyoláld be a cicát egy nagy törülközöbe, a párod feküdjön rá, hogy csak a cica feje lógjon ki a hóna alól. Tedd a tablettát egy szívószál végébe, egy ceruzával feszítsd szét a cica száját és fújj bele a szívószálba.

9. Ellenörizd a gyógyszer ismertetöjét, nem káros-e emberekre és igyál egy pohár vizet, hogy elvegye az izét. Ragaszd be párod alkarján a sebeket és a vért hideg vizzel és szappannal mosd ki a szonyegbol.

10. Hozd be a cicát a szomszéd udvarából. Vegyél elo másik tablettát. Tedd a cicát a szekrénybe és csukd be az ajtót úgy, hogy csak a feje lógjon ki. Kanállal feszítsd szét a száját és gumiszalaggal lodd be a torkába a tablettát.

11. Hozd be a garázsból a csavarhúzót és tedd vissza a szekrény pántjait. Tégy hidegvizes borogatást az arcodra és ellenorizd, nem járt-e le a tetanuszoltásod. Dobd el az elrongyolt pólódat és vegyél fel másikat.

12. Hivd fel a tuzoltókat, hogy vegyék le a macskát az útszéli fáról. Kérj bocsánatot a szomszédodtól, aki belerohant a kerítésébe, hogy ne üsse el a macskádat. Vedd elo az utolsó tablettát.

13. A macska elso és hátsó lábait drótozd össze és erositsd az ebédloasztal lábához. Vegyél fel kertészkesztyut és feszítsd szét a macska száját egy feszítovassal. Nyomd a szájába a tablettát és önts utána egy liter vizet, hogy lemossa.

14. Kérd meg párodat, hogy vigyen el az ügyeletre, ülj nyugodtan, amíg az orvos összevarrja a sebeket az ujjaidon és az alkarodon és eltávolítja a tablettadarabkákat a jobbszemedbol. Hazafelé álljatok meg a bútorboltnál és rendeljétek meg az új asztalt.

15. Hivd fel az állatorvost és beszéld rád, hogy jöjjön ki hozzátok.

16. Nézd végig, ahogy az állatorvos karjába veszi a cicát, a másik kezével beadja a tablettát, és azt mondja: "Na ugye, milyen egyszeru ez?"


Dr. Saufert Gyula

Ligeti Állatorvosi Rendelő PilisvörösvárAKCIÓ