© 2019. Saufert Gyula - Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi Rendelő  Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48. Tel: +36 26 332-450, +36 30 9241-520

IMPRESSZUM

Adatkezelési tájékoztató  Állatorvos Pilisvörösvár | Állatortopédia | Pilisvörösvári állatorvos

Tudásanyag

Kisfaludy u. 48. | Telefon: +36 26 332-450 | Állatorvosi ügyelet : +36 30 9241-520

Ligeti Állatorvosi Rendelő Pilisvörösvár - Állatorvos Pilisvörösvár Pilisvörösvári Ligeti Állaorvosi Rendelő - Kutyaozmetika - Állateledel bolt - Állatorvos Pilisvörösvár

ÁLLATORVOSI RENDELŐ

BEMUTATKOZÁS

SZOLGÁLTATÁSOK

GALÉRIA

KUTYAKOZMETIKA

ÁLLATELEDEL BOLT

KAPCSOLAT


ÜGYELET

Mi történt egy hétvégi ügyeletben?

Egyik hétvégi ügyeletben történtek az alábbi esetek (Facebook-os nyereményjátékunk megoldásai):

Gennyes méhgyulladás:

5 éves németjuhász ivaros szuka, lázas, bágyadt, sokat iszik, de nem eszik. A fentiek felkeltik a méhgyulladás (pyometra) gyanúját, amit az ultrahangos vizsgálat igazolt.

A méhet műtétileg eltávolítottuk.

Jól látszik, hogy az egyébként ceruza vastagságú méh mennyire megduzadt a nagy mennyiségű gennyes tartalomtól. Alul a méhnyak, amiből felfelé ketté ágazódnak a méhtestek, felül a hasüregben (nem látszanak) a petefészkek.

A kutyus műtét után kb. 1 órával saját lábán távozott a rendelőből.

Császármetszés

A képen 5 db francia bulldog kiskutya látható. Náluk szinte minden esetben császármetszés szükséges, hiszen csak nagyon ritkán tudnak maguktól leelleni.

Anyuka és a kölykök is jól vannak.

Balesetes macska

A röntgenfelvétel R betüs oldalán alul, a csípőcsonttól balra jól látható, hogy belek vannak a bőr alatt. A baleset következtében szakadt a hasfal és egy sérv alakult ki.

A cica vékony kis hasfalát egy hosszabb műtét után sikerült összevarrni, már jól van az első napi nehézségek után, szépen javul az állapota.

Hányós kutya

A röntgenfelvételen egy kutya hasüreg látható. A hányásos, hasfájós tünetek miatt (az idegen test okozta bélelzáródás gyanúja felmerült), natív röntgen készült (amin nem látszott kóros elváltozás), majd egy kontrasztos felvételt is készítettünk.  

Szerencsére a kontrasztanyag,( bárium szulfát - a felvételen fehér színű), szépen végighaladt a bélcsatornán, így nem kellett megműteni. A diagnózis heveny bélgyulladás, ezt megfelelő gyógyszerekkel kezeltük.

Összefoglalót készítette:

Dr. Saufert Gyula
Állatorvos - Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi RendelőAKCIÓ